Brandusa de Munte (Crocus vernus)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Crocus vernus este o planta care face parte din familia Iridaceae. Planta are o singura tulpina. Frunzele Brandusei de munte au o forma liniara ingusta in nuante de verde inchis. Pe tulpina creste doar o singura floare. Floarea este formata din 6 petale in nuante de violet, alb, galben sau in combinatie de violet cu alb in functie de soiul acesteia.

Detalii

  • pachet/10buc

Adauga la lista de dorinte

Floarea cand este usor deschisa are o forma de cupa.

Perioada de inflorire a Brandusei de munte incepe din luna februarie si tine pana in luna mai. La maturitate Brandusa poate sa se dezvolte la o inaltime cuprinsa intre 15 si 20 de centimetri.

Locurile preferate si in care se dezvolta cel mai bine Brandusa sunt locurile cu multa lumina si soare dar tolereaza foarte bine si locurile cu semi-umbra. Brandusa de munte prefera solurile bine drenate.

Brandusa de munte este o planta deosebit de decorativa. Pentru imagini impresionante de primavara se pot planta in gradina pe langa copaci, borduri sau in aranjamente de stancarie. Brandusa de munte poate fi plantata si in ghivece pentru a decora terasele, balcoanele si pentru a da un aer proaspat de primavara. Se pot aseza ghivece chiar si pe pervazele de la ferestre.
Perioada de inflorire Martie, Aprilie, Februarie
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 15 - 20 cm

Produse inrudite