Pomi fructiferi  Exista 49 produse.

pe pagina
Piersic Cardinal
(Prunus persica Cardinal)

Piersicul Cardinal este un pom fructifer care face parte din familia Rosaceae din genul Prunus. Este un arbore de talie mijlocie. Frunzele au o forma ovata ascutita cu marginile usor dintate in nuante de verde crud. Florile sunt formate din 5 petale si pot avea o culoare roz deschis sau galbena.

Piersic Champion
(Prunus persica Champion)

Piersicul Champion este un pom fructifer de talie mica care face parte din familia Rosaceae din genul Prunus. Frunzele au o forma lanceolata scurta cu marginile usor dintate intr-o culoare verde. Florile sunt intr-o nuanta de roz deschis.

Piersic Dixired
(Prunus persica Dixired)

Piersicul Dixired este un pom fructifer de talie mijlocie care face parte din familia Rosaceaea. Frunzele au o forma lanceolata in nuante de verde crud iar Fructele sunt mijlocii spre mari cu o greutate de aproximativ 125-130 de grame.

Piersic Redheaven
(Prunus persica Redheaven)

Piersicul Redheaven este un pom fructifer de talie mijlocie care face parte din familia Rosaceae din genul Prunus. Este un soi american ce are frunzele cu o forma lanceolata intr-o culoare de verde inchis si fructele mijlocii spre mari cu o greutate de aproximativ 135-140 de grame.

Migdal Record de Teteny
(Prunus dulcis Record de Teteny)

Migdalul Record de Teteny este un pom fructifer care face parte din familia Rosaceae. Este un pom de talie mare cu o coroana conica. Frunzele sunt semi-lucioase, au o forma lanceolata in nuante de verde inchis.

Pret: RON 48.00
Cantitate
Cumpara
Nectarin Flavortop
(Prunus persica Flavortop)

Nectarinul Flavortop este un pom fructifer care face parte din familia Rosaceae. Nectarinele se aseamna foarte mult cu piersicile, diferenta fiind ca cele dintai nu sunt pubescente. Frunzele au o forma lanceolata in nuante de verde crud iar fructele sunt mari cu o greutate de aproximativ 140 de grame.

Nectarin Nectared 4
(Prunus persica Nectared 4)

Nectarinul Nectared 4 este un pom fructifer de talie mijlocie care se aseamana cu Piersicul, diferenta fiind lipsa pubescentelor de pe fructe. Nectarinul face parte din familia Rosaceae. Este un soi american.

Se afiseaza 43-49 din 49 de articole

Te-ai gandit vreodata ca spatiul nefolositor din spatele casei tale se poate transforma intr-o gradina minunata sau de ce nu intr-o mica livada cu tot felul de soiuri de pomi fructiferi? Noi iti sugeram aceasta ideea geniala. Ce astepti? Acum este momentul tau!

Magazinul nostru online ofera o gama bogata de plante si arbori, iar pentru tine o multime de soiuri din categoria pomilor fructiferi.

Nu stii ce sa alegi? Noi iti venim in ajutor cu cateva sfaturi si informatii care cu siguranta iti vor fii de mare ajutor.

Pomii fructiferi sunt arbori sau copaci cu o talie mai mica decat coniferele. Acestia sunt mai sensibili si necesita o ingrijire mai mare. Pomii fructiferi se cultiva pentru intrebuintarea fructelor.

Organele pomilor se impart in doua mari categorii, prima categorie sunt organele vegetale adica radacina, tulpina, ramurile, mugurii si frunzele, si a doua categorie sunt organele reproductive florile, fructele si semintele.

Radacina fixeaza pomii fructiferi in sol si le ofera substantele nutritive de care au nevoie pentru a se dezvolta.Tulpina este partea aeriana a pomului care este alcatuita din trunchi, ramuri, muguri, frunze, flori si seminte.

Pomii fructiferi revin la viata primavara si isi impodobesc ramurile cu muguri, frunze si flori parfumate, culoarea lor difera de la soi la soi. Toamna fructele se pot culege. Tot in timpul toamnei tarzii frunzele pomilor fructiferi imbraca o haina galbena care vor cadea rand pe rand.

Cerintele si factori de mediu sunt in functie de soiul si tipul pomilor fructiferi. Pomii fructiferi au nevoie de intretinere pentru ca acestia sa se dezvolte si pentru ca sa dea roade bune. Se va face o intretinere pentru a inlatura daunatorii si bolile si se vor inlatura buruienile. Solul se va imbunatati cu ingrasaminte naturale sau chimice daca aceasta este singura optiune disponibila. Udarea solului se va face perioic.

Pomii fructiferi au nevoie periodic si de taierea si curatarea lor, aceste operatiuni se recomanda a se executa in perioadele de repaus ale pomilor, adica toamna dupa ce frunzele au cazut.

Doresti ca pomii tai fructiferi sa dea rod pe tot parcursul anului? Atunci sfatul nostru este sa plantezi diferite soiuri de pomi fructiferi care dau rod si vara si toamna. Alege mai multe precum marul, ciresul, prunul, gutuiul, piersicul,visinul, nucul.

Plantarea pomilor fructiferi in gradina ta este o alegere grozava, deoarece pe toata durata de viata acestia dau rod pana la uscarea lor. In perioda de tinerete acestia formeaza tot mai multe ramuri, iar rodul creste semnificativ. Perioadele de tinerete ale pomilor fructiferi dureaza in functie de soi. La piersic, meri si peri durata este de 2-3 ani. La pruni, caisi si visini durata de 3-5 ani. La ciresi durata este de 4-6 ani si la nuc si castan durata de tinerete este de 6-10 ani.

In magazinul nostru online vei avea posibilitatea sa alegi dintr-o gama variata de pomi fructiferi din diferite soiuri.

Cu siguranta vei gasi pomi pe care doresti cu mare drag sa ii vezi inflorind in micuta ta gradina si apoi sa te bucuri de fructele lor delicioase.

Sfatul nostru este sa investesti intr-o livada deoarece vei avea multe foloase de pe urma acestor pomi fructiferi. Livezile pomicole sunt o investitie care ofera profit prin rodul lor aproape 15-60 de ani.

Deci de ce sa nu investesti in ceva folositor pentru tine si intreaga familie si sa te bucuri de prospetimea fructelor proaspete chiar din propia ta livada?